Miért pont a Bandorak Bau?

Szívügyünknek érezzük a pontos munkavégzést!

Miért pont a Bandorak Bau? Szívügyünknek érezzük a pontos munkavégzést!

BANDORÁK ZOLTÁN
BANDORÁK ZOLTÁNMegtekintés Facebookon
Read More
A vállalkozás profilja a hideg-meleg burkolás, szobafestés. Küldetésünk, hogy a hétköznapi embereknek igényes, élhető otthont biztosítsunk a szaktudásunk és építőipari tapasztalataink által.

Bizonyára Ön is tisztában van azzal, hogy egy lakás vagy ház burkolását nem 2-3 évre tervezzük. Legalább 10-15 évre szóló munka, viszont akár 45-50 évig is előfordul, hogy nem nyúlunk hozzá. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy fontos a megfelelő szakemberek kiválasztása függetlenül attól, hogy a burkolás Debrecen, Nyíregyháza vagy akár Miskolc körzetében lesz kivitelezve.

1. Modern burkolás Debrecen városában! Kezdjük az alapoktól:

A letisztult modern felületeknél fontos, hogy alapos takarítást kapjon a burkolandó felület. Ezt követően alapozót viszünk fel a felületre, hiszen anélkül a por taszítani fogja a ragasztót és nem tapad meg a felületen. Vizesedésnek kitett felületeken az alapozót csak körültekintően érdemes alkamazni, érdemes odafigyelni a gyártó által előírt utasításokra és a megfelelő higítási arányok betartására.

2. Felületrajz készítése még az első burkolati lap lerakása előtt:

A felület kiegyenlítést követően még mielőtt egyetlen burkoló lapot is leraknánk érdemes felületrajzot készítenünk. A felületrajz pontos igényes munka, melyet burkoló szakember készít. Lehet, hogy időigényesnek tűnik ez a folyamat, de sokkal biztosabb mint később a már lerakott lapokat felfeszíteni, vagy utólagos hibákat korrigálni. Éppen ezért van szükség professzionális burkoló szakemberre, aki a teljes munkafolyamat elvégzését biztosítja az Ön számára.

3. Figyelünk a szimmetriára, esztétikára, megrendelő igényére:

Ezt követően meghatározhatjuk a viszonyítási pontokat a burkolandó területen. Falfelület esetén szükségünk van egy stabil vízszintes vonalra, amihez igazítani tudjuk a burkolatot. Fontos szempont a szimmetria, esztétika, ízlés és a megrendelővel való pontos egyeztetés mielőtt a burkolási munkálatokhoz látnánk.

4. A ragasztás és a megfelelő ragasztó anyag kiválasztása:

Ha már mindent sikerült leegyeztetni, akkor jöhet a ragasztás! A ragasztó minősége, összetétele, nyilván a gyártótól függ, viszont érdemes figyelembe vennünk a burkoló lapok nagyságát, anyagát és a külső mechanikai és hydro terhelést melyet a burkolatnak évtizedekig el kell viselnie. Ki ne hallott volna már kopogó lapokról, kirepedt fugákról, felfagyott teraszról. Gondolt már arra, hogy mindezt megelőzheti a megfelelő ragasztó anyag kiválasztásával? Azt tanácsoljuk, hogy mindenképp kérje ki egy szakember véleményét, mielőtt az anyagot megvásárolná, vagy kérjen tőlünk egyedi ajánlatot!

A burkoló lap hátuljára és a burkolandó felületre is ragasztót kenünk. Így a ragasztóból a tapadásért felelős összetevő hiánya nem okoz elégtelen tapadási problémát. Egyébként profi ragasztóval is lecsökkenhet a tapadás erőssége. Például: erős napsütésben őszi hidegben, szeles időben stb. A kétoldali kenés mindenképp jó technológiának számít. Helyezzük el a burkolati lapokat és gondosan kenjük fel a ragasztót a burkoló lapok teljes felületére.

5. A burkolati felület fugázása:

A fugázás a burkolat elkészítésének következő állomása. A felület és a fugák tisztítása elengedhetetlen művelet a fugázás megkezdése előtt. Kereskedelmi forgalomban sajnos sok alacsony minőségű fugázó anyag található. Az előírásnak megfelelő mennyiségű tiszta vízzel kell keverni. Aljzatra válasszon sötét színárnyalatot mert a későbbi koszolódáskor, vegyszeres felmosásoktól előbb elsárgul majd megszürkül a fuga színe. A fuga tisztító eszközök, szerek roncsolják a fuga felületét!

6. Végezetül gondosan munkáljuk meg a negatív éleket és töltsük fel szilikonnal azt:

Érdemes a falak találkozásánál, negatív éleknél rugalmas kötést biztosító, a fugával azonos színű szilikonnal feltölteni. Ez egy kényes burkoló feladat, melyet a teljes összképért gondosan és precízen kell elvégeznünk.

A Bandorak Bau a burkolati munkák teljes folyamatát elvégzi az Ön számára hozzáértéssel és szakértelemmel. Segítünk az anyagszállításban, a burkolat kiválasztásában, az üzlet és vásárlási folyamatok lebonyolításában, mivel szívügyünknek érezzük a pontos munkavégzést és hogy bele adjuk minden ügyfelünkkel való együttműködésbe azt a plusz 1%-ot!